Prodej rodinného domu/zemědělské usedlosti, 564 m² s pozemkem 865 m², Bitozeves - Nehasice, okres Louny

  • Rodinný, Plocha užitná 564 m²
  • Bitozeves - Nehasice
Rezervováno3 868 000 Kč
CC
Nehasice_09
CCC
Nehasice_16
Nehasice_15
Nehasice_17
+ 34 dalších
Nehasice_18
Nehasice_14
Nehasice_19
Nehasice_21
Nehasice_20
Nehasice_04
+ 28 dalších
Nehasice_22
Nehasice_23
Nehasice_24
Nehasice_25
Nehasice_26
Nehasice_27
+ 22 dalších
Nehasice_28
Nehasice_29
Nehasice_01
Nehasice_02
Nehasice_03
Nehasice_05
+ 16 dalších
Nehasice_06
Nehasice_08
Nehasice_10
Nehasice_11
Nehasice_07
Nehasice_12
+ 10 dalších
Nehasice_30
Nehasice_air_02
Nehasice_air_03
Nehasice_air_04
Nehasice_air_05
Nehasice_air_06
Nehasice_air_07
Nehasice_air_08
755 - 3D
755 - 2D
Ev.č.: 144221068

Prodej rodinného domu/zemědělské usedlosti, 564 m² s pozemkem 865 m², Bitozeves - Nehasice, okres Louny

Hledáte kouzelné místo s nádechem historie? Dům určený k trvalému bydlení či rekreaci v přírodě a zároveň blízko města s veškerou občanskou vybaveností? Pak mám pro Vás krásný rodinný dům v obci Nehasice, část obce Bitozeves v okrese Louny.
Jedná se o historickou stavbu s hvozdovou sušárnou z roku 1888. Svým charakteristickým urbanistickým řešením sloužila v minulosti k zpracování a uchování chmele. Dům prošel v letech 2011-2020 rozsáhlou a nákladnou rekonstrukcí (kompletní výměna střešní krytiny, výměna oken, nová fasáda domu, kuchyně, koupelna, kotelna, oplocení – západní část). Při rekonstrukci se bral zřetel na zachování historického rázu budovy.
V přízemí domu je obytná část (obývací pokoj, jídelna, chodba, kuchyně, koupelna se sprchovým koutem, předsíň a kotelna, dále bývalá uhelna a dílna. Za dílnou je prostor původní pece pro sušení chmele. Přístavba vlastní sušárny je z roku 1937 a je dosud v původním stavu. V prvním i druhém patře jsou půdy, jejichž plocha probíhá nad celým přízemím. Obě rozlehlé půdy přímo vybízejí k realizaci půdní vestavby. V části přístavby je třetí půdní prostor.
Na rovinatém, zatravněném pozemku se nachází samostatně stojící stavba bývalého chléva, kterou lze přebudovat na zahradní altán či domek. Severní stranu pozemku lemuje bývalá stodola (stavební pozemky). V současné době se za stodolou připravuje nová příjezdová komunikace. Voda je pitná z řádu, ÚT na tuhá paliva, odpady jsou svedeny do septiku na pozemku. V obci je již schváleno vybudování ČOV.
Sušárny chmele bývaly chloubou obcí a značily bohatství statkáře. Vlivem nových technologií se způsob sušení chmele změnil a od devadesátých let minulého století začaly sušárny postupně ztrácet svůj význam. Ale i dnes se najdou nadšenci, kteří obnoví její původní funkci a vrátí se k řemeslnému vaření piva.
Nehasice je velmi malebná a klidná obec. Nachází se 5 km od obce Bítozeves, kde se nachází veškerá občanské vybavenost. Obec Bitozeves leží na rozhraní okresů Louny, Most a Chomutov u rychlostní komunikace R7 na trase Praha – Louny – Chemnitz (DE). V dojezdové vzdálenosti jsou města s veškerou občanskou vybaveností (Žatec 9 km, Louny 12 km, Chomutov a Most 22 km). Rovněž velmi dobře dostupná je Praha (68 km, necelá hodina cesty autem).
Na nedaleké průmyslové zóně TRIAGLE sídlí řada výrobních závodů nabízejících řadu různých pracovních příležitostí. V obci je školka, škola, obchod, restaurace, dům s pečovatelskou službou, zastávka autobusu.
Příznivci sportu jistě ocení různé možnosti sportovního vyžití v dojezdové vzdálenosti obce Bitozeves. Přímo v obci je GOLF CLUB, nedaleká přehrada Nechranice je vyhledávaným místem milovníky vodních sportů a rybaření. Příznivci zimních sportů a turistiky mohou využít služeb moderních ski areálů v Krušných horách (65 km). Německé město Chemnitz, oblíbené nákupní místo, je vzdáleno 85 km.
Pokud Vás tato nabídka oslovila, kontaktujte mě a domluvte si osobní prohlídku. Samozřejmostí je v případě Vašeho zájmu zajištění financování koupě nemovitosti.

KategorieRodinné domy
LokalitaBitozeves - Nehasice
OkresLouny
Velikost3 pokoje
Plocha užitná564 m²
Plocha pozemku865 m²
Stav objektuPo rekonstrukci
BudovaSmíšená
Typ domuPatrový
Poloha objektuSamostatný
ZástavbaObytná
Energetická náročnost budovyG
ZařízenýČástečně
KomunikaceAsfaltová
DopravaSilnice, Autobus
VodaDálkový vodovod
Elektřina120V, 230V
OdpadJímka
TopeníÚstřední tuhá paliva

Máte zájem o další informace

Zanechte nám na sebe kontakt a my se Vám co nejdříve ozveme.

Jméno a příjmení
Telefon
E-mail
Text zprávy